lördag 16 juni 2012

Kort vårsammanfattning

Jahopp!
"50 inlägg 2012" - var ett av målen för det här året. Och nu har jag inte skrivit nått under den mest intensiva tiden på hela året. Ja, jag tänker inte kommentera det mer, det kan ju vara så att jag har ägnat mig åt gräsklipp, sådd och liknande så mycket att jag inte hunnit skriva? Ja så måste det vara.

Nåväl, idag öser regnet ner och att bege sig mot Valla i det här vädret känns inte så lockande så därför tänkte jag redogöra för i stora drag vad jag har gjort de senaste månaden. Har inte bilder på allt för jag har tydligen inte lyckats ta bilder på allt visade det sig när jag tittade igenom bilderna nu.

Tulpanerna är något jag har varit riktigt nöjd med i år jag har haft ca 300 utslagna tulpaner totalt och är det en blomma jag verkligen gillar så är det den. I slutet av förra säsongen grävde vi upp en ny rabatt mitt i gräsmattan och i den stoppade jag lite lökar som jag hittade billigt. Det var bland annat en påse med blandade färger.

Lyckorabatten, blommade lite senare än de andra  med mängder av färger.



Sedan läste jag "Vår trädgårdsbok" av  Christel Kvant och Inger Palmstierna och där stog det att det inte var effektfullt med många olika färger utan att man skulle satsa på en färg. De hade fel. "Lyckorabatten" kallar jag den. För när alla stod i fullblom och var som mest intensiva kunde man inte annat än bli lycklig när man såg rabatten som förvisso kanske var lite rörig men vad gör det när den framkallar sådana känslor hos en.

Johan i smekmånadssouverniren, till vänster skymtas lyckor-
rabatten i högblom, då den var som bäst!
En del saker har jag inte varit lika nöjd med i år som förra året. Det verkar till exempel som smultronen inte trivs lika bra i år och vissa plantor verkar till och med ha dött. Svartroten verkar inte vilja komma upp alls och sniglarna härjar värre än förra året.


Menmen, framåt går det i alla fall och nästa vecka är det midsommar och då hoppas vi på fint väder och att alla sommarblommor, dahlior, luktärter och frön är satta där de ska! För sen är det semester och då ska man ligga i hängmattan!
Koloin i tre vinklar under tulpantiden

2 kommentarer:

  1. Superfint! Och jag gillar näst sista bilden.. är det Rochefort-flaskor?? =)

    SvaraRadera
  2. En halv flaska rödvin och en flaska Rochefort. Tomma förstås =)

    SvaraRadera